کد خبر 50570
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۴

يك اقتصاددان با انتقاد به عملكرد اخير دولت گفت: يكي از عوامل اصلي تورم 14.2 درصدي، درگيري دولت در مسايل حاشيه اي به خصوص ادغام برخي وزارتخانه هاي كليدي مسئول و ناظر بر اجراي هدفمندي يارانه ها است.

به گزارش مشرق، ابوالقاسم حكيمي پور در گفت وگو با فارس اظهارداشت: در حالي مقام معظم رهبري سال هاي 88، 89 و 90 را سال هميشه اقتصادي نامگذاري كرده و لازم است دولت توجه خود را به مسايل مهم اقتصادي معطوف كند، خود را در مسايل حاشيه اي همچون ادغام وزارتخانه ها و... درگير كرده است.
وي افزود: ادغام وزارتخانه هاي كليدي كه بايد اجراي صحيح هدفمندي يارانه ها نظارت داشته باشند، سبب شده تا نه تنها نرخ تورم افزايش يابد، بلكه اين وزارتخانه ها دچار سردرگمي و بي هويتي مديريتي شوند.
اين اقتصاددان تأكيد كرد: دولت به جاي پرداختن به مسايل حاشيه‌اي، بايد توجه خود را بر اجراي محورهاي هفتگانه طرح تحول اقتصادي متمركز كند.
اين اقتصاددان يادآور شد: كنترلهاي دولت بر روند اجراي هدفمندي يارانه ها پس از اجراي قانون سبب شد تا نرخ تورم كنترل شود ولي عدم كنترلهاي لازم با ادغامهاي اخير، به افزايش نرخ تورم در دو ماهه فروردين و ارديبهشت سال جاري منجر شده است.

* افزايش 15درصدي هزينه توليد يكي از عوامل افزايش نرخ تورم در سال 90

حكيمي پور با بيان اينكه نرخ تورم 14.2درصدي و افزايش يك درصدي آن نسبت به فروردين نگران كننده است،گفت: اين روند افزايش در سال 90، نگرانيهاي را نسبت به رشد تورم در ماه‌هاي آينده ايجاد كرده است.
وي افزود: بخشي از افزايش‌هاي مربوط به نرخ تورم در سال جاري مبتني بر شاخصهاي بانك مركزي در سال 89 اعم از رشد 35 درصدي شاخص توليد كننده و رشد 20درصدي شاخص مصرف كننده، به رشد 15درصدي هزينه توليد مربوط است.

* احتمال سرازير شدن نقدينگي به سمت بازار مسكن

حكيمي پور به دولت هشدار داد: اگر بازارهاي سرمايه اي و توليد جذاب نشوند، با توجه به اينكه در اقتصاد خرد، پول به دنبال سود بيشتر است، احتمال مي رود بعد از بازارهاي طلا و ارز، اين نقدينگي به سمت ساير بازارها همچون مسكن هدايت شود.
وي از احتمال افزاش نقدينگي در ماه‌هاي آينده خبرداد و گفت: با توجه به اينكه نقدينگي در كشور داراي رشد 25 تا 27درصدي است و از سويي قرار است تا يارانه هاي نقدي نيز با افزايش مواجه شوند، با افزايش نقدينگي، احتمال ورود اين نقدينگي به بخشهاي غيرمولد و نيز بازارهايي مانند بازار مسكن وجود دارد.

* بانك مركزي يك قدم عقب تر از تحولات اقتصادي

اين اقتصاددان با انتقاد به اينكه بانك مركزي همواره يك قدم عقب تر از تحولات اقتصادي است به اين بانك توصيه كرد: بررسي عملكرد بانك مركزي نشان مي دهد كه اين بانك گاه در برابر تحولات و اتفاقات خلع‌سلاح مي شود در حالي كه بايد بانك مركزي با تقويت اتاق فكر خود، در اين خصوص قوي تر عمل كند.

* چاره جويي براي كنترل نقدينگي

وي از بانك مركزي خواست كه از هم اكنون براي كنترل نقدينگي كه در حال رشد فزاينده است چاره جويي كند و افزود: با وجود اين احتمال كه نقدينگي در حال افزايش است و احتمال ورود آن به بازارهاي غيرمولد وجود دارد، بهتر است هرچه سريعتر بانك مركزي در اين خصوص فكري كند.

* ادغام وزارتخانه هاي اقتصادي؛ عقيم كردن تلاش دولت در اجراي هدفمندي يارانه

حكيمي پور همچنين از دولت خواست به مسايل حاشيه اي نپردازد و اظهارداشت: ادغام وزارتخانه هايي كه نظارت بر اجراي هدفمندي يارانه ها را به عهده دارند، نتيجه‌اي جز عقيم كردن تلاش دولت در اجراي هدفمندي يارانه ها ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس